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Omega 3 und Krebs [Beitrag #3646] :: Do., 15 Dezember 2005 21:57 Zum nächsten Beitrag gehen
Hallo,

habe folgendes gelesen und mach mir nun Gedanken, da ich ganz gerne Leinöl als Quelle für Omega 3 Fettsäuren nehme. Da ich allergisch auf Fischeiweiß reagiere sind die Ergebnisse dieser Studie nicht sehr schön. Hier nehmen doch auch viele Leinsamen zu sich ?

Ist diese Studie bekannt?



Dietary intake of n-3 and n-6 fatty acids and the risk of prostate cancer.

Leitzmann MF, Stampfer MJ, Michaud DS, Augustsson K, Colditz GC, Willett WC, Giovannucci EL.

Nutritional Epidemiology Branch, Division of Cancer Epidemiology and Genetics, National Cancer Institute, National Institutes of Health, Department of Health and Human Services, Bethesda, MD 20892, USA. leitzmann@mail.nih.gov

BACKGROUND: Laboratory studies have shown that n-3 fatty acids inhibit and n-6 fatty acids stimulate prostate tumor growth, but whether the dietary intake of these fatty acids affects prostate cancer risk in humans remains unclear. OBJECTIVE: We prospectively evaluated the association between intakes of alpha-linolenic (ALA; 18:3n-3), eicosapentaenoic (EPA; 20:5n-3), docosahexaenoic (DHA; 22:6n-3), linoleic (LA; 18:2n-6), and arachidonic (AA; 20:4n-6) acids and prostate cancer risk. DESIGN: A cohort of 47 866 US men aged 40-75 y with no cancer history in 1986 was followed for 14 y. RESULTS: During follow-up, 2965 new cases of total prostate cancer were ascertained, 448 of which were advanced prostate cancer. ALA intake was unrelated to the risk of total prostate cancer. In contrast, the multivariate relative risks (RRs) of advanced prostate cancer from comparisons of extreme quintiles of ALA from nonanimal sources and ALA from meat and dairy sources were 2.02 (95% CI: 1.35, 3.03) and 1.53 (0.88, 2.66), respectively. EPA and DHA intakes were related to lower prostate cancer risk. The multivariate RRs of total and advanced prostate cancer from comparisons of extreme quintiles of the combination of EPA and DHA were 0.89 (0.77, 1.04) and 0.74 (0.49, 1.08), respectively. LA and AA intakes were unrelated to the risk of prostate cancer. The multivariate RR of advanced prostate cancer from a comparison of extreme quintiles of the ratio of LA to ALA was 0.62 (0.45, 0.86). CONCLUSIONS: Increased dietary intakes of ALA may increase the risk of advanced prostate cancer. In contrast, EPA and DHA intakes may reduce the risk of total and advanced prostate cancer.


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Re: ich habe eine Abneigung... [Beitrag #3649 ist eine Antwort auf Beitrag #3646] :: Do., 15 Dezember 2005 22:13 Zum vorherigen Beitrag gehenZum nächsten Beitrag gehen
gegen diese Epidemiologischen Studien:-(Sie stellen nur Annahmen dar,..aber keine Beweise.

Hallo Tristan

Hier ist das Orginal.

http://www.ajcn.org/cgi/reprint/80/1/204


Wischi waschi!

Limitation Nr 1.

Although we cannot rule out the possibility that ALA from both nonanimal and animal sources represents a marker of a correlated component of fat or fat-containing food, such as red meat, one prospective study and 6 case-control studies reported a statistically significant (19-23) or nonsignificant (24, 25) 2- to 4-fold increased risk of prostate cancer in men with high ALA exposure determined by dietary or blood assessment.


Tja,..das Fleisch Krebs erzeugen kann ist irgendwo bekannt,..und wer weiss ob das nicht auch hier im Rahmen dieser epidemiologischen Studie der Fall war?


Zitat:In contrast, 3 case-control studies (26-28), all of which examined advanced prostate cancer outcomes separately, observed no association between ALA intake and prostate cancer. Only 2 studies (29, 30) suggest a potential benefit of ALA on prostate cancer risk.



Wie man sieht war es in anderen epidemiologischen Studien ohne weitgehende Untersuchungen etwas anders.....


Lass dich doch nicht durch solche Studien verängstigen Tristan.Die gibt es wie Sand am Meer,..und bei80% müssen die Autoren über die abenteuerlichsten Ursachen spekulieren.


Gruss Tino




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Hab ich nur so das Gefühl... [Beitrag #3657 ist eine Antwort auf Beitrag #3649] :: Do., 15 Dezember 2005 22:57 Zum vorherigen Beitrag gehenZum nächsten Beitrag gehen
... oder nimmst du immer alle positiven Studien 100%ig ernst und alle negativen werden auseinander genommen? Ein bißchen mehr Objektivität kann nie schaden.




1.25mg Fin

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Re: neee dein Gefühl täuscht dich.. [Beitrag #3660 ist eine Antwort auf Beitrag #3657] :: Do., 15 Dezember 2005 23:05 Zum vorherigen Beitrag gehenZum nächsten Beitrag gehen
epidemiologische Studien haben vorallem dann,wenn keine wissenschaftliche Logik zu der dabei vermuteten Feststellung vorliegt,unabhängig davon ob positiv,oder negativ,kein Gewicht für mich.

Davon gibt es millonen,..und 80% ist ohne weitgehende Untersuchungen durchgeführt wurden.Meisst hat man sie an Todkranken durchgeführt,..an Leuten die mit oder one Antioxidanten jede Sekunde sterben können,..ebenso wie alle 3 Min jemand Prostatakrebs bekommen kann,ob nun mit,oder ohne Vit C oder A.


Ich lasse mich nun mal nicht durch jeden Pups aufschrecken....wie ein Huhn.




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Re: ich habe eine Abneigung... [Beitrag #3663 ist eine Antwort auf Beitrag #3649] :: Do., 15 Dezember 2005 23:14 Zum vorherigen Beitrag gehen
hallo Tino,

es ist auch so dass man dann bald garnichts mehr essen kann...alles Mist...

Gruß
tristan


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