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noch eine Idee von mir [Beitrag #12222 ist eine Antwort auf Beitrag #12170] :: Sa., 18 Februar 2006 01:58
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wer das Problem hat, dass er sich unglaublich leicht ablenken lässt
und alles lieber tut als sich auf die Arbeit zu konzentrieren;
und immer flippig ist
und bei dem selbst Amphetamin es nur schlimmer macht,
sollte mal folgendes probieren:
keine Süssigkeiten;
Morgens nichts Essen, nur trinken,
(bringt mir 2h gute Konzentratio)
dann was leicht und schnell verdauliches essen;
( butter nicht vergessen, butter ist gesund, ich denke dessen fettsäuren bringen fürs gehirn udn wohlbefinden 10mal mehr als der substituierte Mist )
später dann:
Zinc histidin + Mg Citrat
Zinc + Mg reduzieren die nmda Signale ...
jedenfalls bin ich damit auf leerem Magen 2,3 Stunden ruhig und konzentriert;
und ich habe damit auch viel weniger Hunger;
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&a mp;db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=11751015&qu ery_hl=4&itool=pubmed_docsum
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&a mp;db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=9580111&que ry_hl=4&itool=pubmed_docsum
kann auch sein dass ich einen Mangel hatte;
ich möchte nur erinnern dass Mg Pemoline ein sehr sehr effektives Nootropica war
und
alle B Vitamine, bis auf B1, erreichen bei mir das Gegenteil;
B6, B12, Niacinamide, also die ganzen Serotonin Vitamine machen bei mir den Zustand nur schlimmer;
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Re: noch eine Idee von mir [Beitrag #12238 ist eine Antwort auf Beitrag #12222] :: Sa., 18 Februar 2006 15:58
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tristan
Beiträge: 709 Registriert: November 2005
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Hey,
Ich denke das mit den Süßigkeiten bringt auch Erfolg weil ja das Insulin am Übergang des Tryptophans an der Blut-Hirn Schranke
von Bedeutung ist. Und Serotonin macht nervöse Unruhe, Aufregung und Unfähigkeit sich zu konzentrieren....
Smith, B.; Prockop, D.J.: Central-nervous-system effects of ingestion of L-tryptophan by normal subjects. New Engl. J. Med. 267: 1338 (1962)
"Carbohydrates may produce behavioral changes by altering the levels of brain neurotransmitters that are associated with various physiological functions (Spring et al. 1987). Tryptophan is an essential amino acid that must be obtained from the diet. However, after a protein-rich meal, levels of tryptophan and serotonin in the brain decline. This is because proteins contain very little tryptophan in comparison to other large amino acids. Because all the large neutral amino acids compete for access to the same carrier molecules for transport across the blood brain barrier, the brain influx of tryptophan declines relative to its competitors after a high protein meal. A meal rich in carbohydrates then does the opposite: it increases brain tryptophan and serotonin synthesis. On normal subjects, tryptophan's most consistent effect is to induce drowsiness and reduce subject alertness. Because carbohydrates cause drowsiness, a high-carbohydrate meal can also impair performance. Tryptophan and carbohydrates influence mood similarly, although carbohydrates' effects are subtler (Spring et al. 1987).
Through what is oftentimes called the "carbohydrate-serotonin-mood hypothesis," meals rich in carbohydrates lead to an increase in serotonin levels and a subsequent effect on mood, causing drowsiness and fatigue (Christensen and Redig 1993). This occurs via an "insulin-tryptophan-serotonin pathway." After ingestion of a high carbohydrate meal (which contains almost no protein), insulin is released, which in turn, causes branched-chain amino acids to be taken up into tissues and muscle. However, insulin does not promote the net uptake of tryptophan into muscle because tryptophan is largely bound to sites on albumin (Prasad 1998). As a result, a high-carbohydrate meal increases the ratio of tryptophan to large neutral amino acids. This elevated ratio favors tryptophan uptake across the blood brain barrier into the brain. Thus, ingestion of meals rich in carbohydrates increases tryptophan in the brain (Bellisle et al. 1998). Tryptophan, in turn, synthesizes serotonin, so an increase of tryptophan in the brain causes a subsequent increase in serotonin."
"alle B Vitamine, bis auf B1, erreichen bei mir das Gegenteil;
B6, B12, Niacinamide, also die ganzen Serotonin Vitamine machen bei mir den Zustand nur schlimmer;"
Ich frage mich ob das auch der Mechanismus ist über den diese Vitamine nen "Flush" hervorrufen können, der ja mit durch Serotonin bedingt ist (Stichwort Karzinoid Syndrom...). Und ob auch die Berichte zu Rosazea, Akne und Hautausschlägen in Zusammenhang mit b6 und b12 daher rühren. Dass die B-Vitamine nervös machen können scheint wohl dann auch durch Serotonin bedingt zu sein...
"So-called B-Stress Formulations are designed to presumably help people handle stress better,
however many people end up feeling more stressed out after taking them. Starting in the 80's, when
"Stress Tabs" became quite popular, a large percentage of patients I had seen came with medical
symptoms exclusively related to excessive B-complex intake (see below). Ironically, whoever came
up with the notion that large amounts of B-vitamins reduced stress had it all backwards, nevertheless
a lot of self-styled nutritionists perpetuated that myth, and Vitamin Companies quickly jumped on the
bandwagon and each produced their own brand-specific "Stress Formulations," consisting mainly of
high B-complex vitamins, with many companies also adding Vitamin C and zinc."
Ich habe das selbst erlebt was die B-Vits angeht, zumindest die negativen Einflüsse auf die Haut..
Obwohl morgens nix essen 2 Stunden ist auch hart finde ich.
Gruß
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